Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kebabs pašceptā tortiljas plācenī

2010. gada 30. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Pēdējā laikā aizvien vairāk iegaršojas kebabi. Meklēju receptes, bet neko, kas patika neatradu. Izlasīju kviešu tortilju recepti grāmatā un izdomāju pamēģināt no tām uztaisīt kebabu. Tā gan nav īstā kebaba maize, bet garšoja ļoti labi.
Pagatavošana
30 min
1. Maizei: Miltus sajauc ar sāli bļodā, piegriež klāt margarīnu un maisa, kamēr margarīns ar miltiem izveido drupačas. Tad lēnām pielej karsto ūdeni un samīca. Tad uzber uz dēlīša miltus un mīca, kamēr nelīp pie rokām, ir gluda un viendabīga.
2. Sadala aptuveni sešos gabalos, tos pa vienam izrullē plānā kārtiņā un ar šķīvi izgriež apļus. (Es griezu ar vidēja izmēra šķīvi, bet vēlāk secināju, ka lielāki būtu labāki, jāskatās cik lielu var pannā ielikt). Apļus liek uz šķīvja un apsedz.
3. Uzkarsē sausu pannu ar pretpiedeguma pārklājumu. Liek iekšā pa vienai tortiljai un katru pusi cep 10 sekundes (tiešām, ātri izcepas). Izceptās liek kaudzītē un arī apsedz.
4. Pildījumam: Vistas gaļas strēmelītes liek uz pannas, sajauc ar garšvielām kebabam. Kārtīgi izcep.
5. Visus dārzeņus sagriež ripiņās, kāpostu gabaliņos. Noliek krējumu, majonēzi un kečupu pa ķērienam.
6. Uzliku tortilju uz salvetes. Iekšā liek kāpostus, sīpolus, tomātus un gurķus. Uzpiež krejumu, majonēzi, kečupu, tad gaļu un sarullē.
7. Tad ēd, kamēr vēl silts.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu