Piparu gurķīši

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 - 700 g gurķīšu ( jo mazāki jo ziemā garšigāk)
  • 20 diļļu ( uz ņemu uz aci)
  • 5 g upeņu ( ņemu 3 lielas lapas)
  • 10 g mārrutku ( apmērām - līdz 1 cm diametrā, 2 - 3 cm)
  • 3 - 5 ķiršu lapas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 4 mazi sīpoli ( var vienu lielāku sagriezt 4 daļās)
  • 30 melnie pipari
  • 10 smaržīgie pipari
  • 3 krustnagliņas
  • 4 ēdamk. 9 % etiķa
  • 0.5 l ūdens
  • 1 ēdamk. cukura
  • 1 ēdamk. sāls

Pagatavošana

20 min.
  1. Etiķi ielej 1 litra burkā saliek garšvielas un zaļumus, sīpolus un ķiplokus. Tad saliek gurķus. Tikmēr uzvāra marinādi un pārlej pāri gurķiem. Liek pasterizēties 10 min. Var likt burkās ar skrūvējamiem vāciņiem. Burciņas var būt dažāda lieluma, tikai proporcionāli jāsamazina lielāku vai mazāku proporciju sastāvdaļām.Burkas nevis karsēju, bet kārtīgi izmazgāju ar sodu un trauku mazgājamo līdzekli. Ja pietrūkts gruķu.. pieveinoju sagrieztus nomizotus burkānus! Tie arū garšigi! šogad izmēģināju tādā pašā veidā kārtot burkānus ar puķukāpostiem. Lai laba uzkoda ziemā!!! un lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi