Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Franču vistas karbonāde ar kartupeļiem

2010. gada 27. jūlijs
Foto: Amanda Lena
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo kartupeļus, uzliek tos vārīties pievienojot šķipsniņu.
2. Sarīvē sieru, izber miltus lēzenā traukā, sakuļ olu un pievieno tai šķipsniņu sāls. Uzsilda pannu uz mazas uguns. Pa to laiku, kamēr panna silst, izklapē gaļu. Liek vistas fileju vispirms miltos, tad tolā un liek uz pannas uz lielas uguns. Kamēr karbonāde apbrūninās ieslēdz cepeškrāsni lai tā uzsilst. Nokāš kartupeļus, liek tos uz cepeškrāsns pannas, sagrieztus uz pusēm. Sacepto karbonādi liek arī blakus kartupeļiem uz cepeškrāsns pannas.
3. Samaisa majonēzi ar saspiestām ķiploka daiviņām, pievieno šķipsniņu sāls, pēc garšas. Gan kartupeļus gan karbonādi apkaisa ar maltiem pipariem. Karbonādi apsmērē ar majonēzi. Uz karbonādes uzliek sieru, tā lai nekrīt pāri maliņām, bet ir līdz ar. Atlikušo sieru pārkaisa kartupeļiem.
4. Cep cepeškrāsnī visu aptuveni 15minūtes, līdz siers izkūst un paliek gaiši brūns.
Uz augšu