Gaisīgās vēja kūkas ar biezpiena pildījumu

3 1
Gaisīgās vēja kūkas ar biezpiena pildījumu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 glāze/s ūdens
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze/s miltu
  • Pūdercukurs pasniegšanai
  • Pildījumam:
  • 0.5 l saldā krējuma
  • 0.5 kg biezpiena
  • Cukurs pēc garšas
  • Vanilīna cukurs pēc garšas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā ielej ūdeni, uzvār.
  2. Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
  3. Kad sviests izkusis, nenoņem no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus.
  4. Katlu noņem no uguns un 7 min. atdzesē.
  5. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti puto.
  6. Uz cepešpannas ar konditorejas maisa plīdzību izspiež mīklas piciņas.
  7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 min. Pirmās 15 min. cepeškrāsni nedrīkst virināt.
  8. Izcepušās kūciņas atdzesē.
    Tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru (var izmantot tikai saldo krējumu un cukurus, tad iegūs eklēru pildījumu).
  9. Katrai kūciņai nogriežam virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.
    Pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Katrai kūciņai nogriežam virsiņu, iepilda pildījumu un uzlie...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Liene 2016. gada 24. decembris 13:52
Viss sanāk ideāli, ja liek 3 lielās olas un cep 225 grādos 20 min. pārējais pēc instrukcijas. Jau gadiem izmantoju šo recepti.
Cepeja 2016. gada 17. oktobris 14:58
Milti jaiemaisa, kamer udens ar izkususho sviesu vel ir uz uguns!!!
Shita taisot mikla sanak šķidra!!!!! Veltigi izlietoti produkti!
evelina drulle 2016. gada 14. marts 11:51
Man cepas baigi ilgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize