Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Čili - pupiņu sautējums

2010. gada 22. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
45 min
1. Ja neizvēlies konservētas pupiņas, tad pirms gatavošanas ~4h vajadzētu ielikt mērcēties pupiņas.
2. Katlā, kurā paredzēts sautējums, ielej nedaudz eļļu un cep sagrieztu vistas gaļu ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, burkānu, seleriju, sāli, pipariem un garšvielām.
3. Kad gaļa ir brūna pielej nedaudz ūdeni, uzliec vāku un lai pasautējas kamēr gandrīz mīksta.
4. Gandrīz mīkstajai gaļai ar garšvielām pievieno sagrieztus tomātus un papriku, lai sautējas viss kopā.
5. Tad pievieno konservētās vai izmērcētās pupiņas un tomātu mērci. Mērci liec tik daudz cik vēlies. Visu samaisa un pieber 1.5 ēd.k. cukura, lai labāk jūtama tomātu garša un nav skābs.
6. Visu vāra kopā kamēr kārtīgi savilcies.
7. Kad viss gatavs, pārkaisa ar sagrieztu čili piparu un pētersīļiem, atstāj zem vāka, lai ievelkās nedaudz garšas.

Labu apetīti!
Uz augšu