Čili - pupiņu sautējums

5 1
Čili - pupiņu sautējums
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Pupiņas (tumšās)
  • Vistas gaļa
  • 2 lieli tomāti
  • 1 paprika
  • 2 burkāni
  • 2 seleriju kāti
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1.5 ēd. k. cukura
  • Sāls
  • Pipari
  • Čili - pasniegšanai
  • Pētersīļi - pasniegšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Ja neizvēlies konservētas pupiņas, tad pirms gatavošanas ~4h vajadzētu ielikt mērcēties pupiņas.
  2. Katlā, kurā paredzēts sautējums, ielej nedaudz eļļu un cep sagrieztu vistas gaļu ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, burkānu, seleriju, sāli, pipariem un garšvielām.
  3. Kad gaļa ir brūna pielej nedaudz ūdeni, uzliec vāku un lai pasautējas kamēr gandrīz mīksta.
  4. Gandrīz mīkstajai gaļai ar garšvielām pievieno sagrieztus tomātus un papriku, lai sautējas viss kopā.
  5. Tad pievieno konservētās vai izmērcētās pupiņas un tomātu mērci. Mērci liec tik daudz cik vēlies. Visu samaisa un pieber 1.5 ēd.k. cukura, lai labāk jūtama tomātu garša un nav skābs.
  6. Visu vāra kopā kamēr kārtīgi savilcies.
  7. Kad viss gatavs, pārkaisa ar sagrieztu čili piparu un pētersīļiem, atstāj zem vāka, lai ievelkās nedaudz garšas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni