Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

5 1
Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā ievārījumam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.

Sastāvdaļas

  • 1 apelsīns
  • 600 g sarkano jāņogu
  • 400 g upeņu
  • 100 ml ūdens
  • 1 kg Dansukker ievārījumu cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkos gabaliņos. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās.
  2. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos.
  3. Mizas gabaliņus, sagrieztās daiviņas, ogas un ūdeni liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra, un pavāra apmēram 2 minūtes. Pilda tīrās, karstās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Elga 2016. gada 18. augusts 13:42
Vai tiešām vajag tiiik daudz cukura? Sanāk diezgan šķebīgi salda
Estel 2013. gada 22. augusts 17:30
Taisu jau vairākus gadus, ļoti garšīgs
Anna 2012. gada 29. jūlijs 12:12
Ļoti labs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi