Sākums > Receptes > Konservējumi

Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

2010. gada 18. jūlijs
Foto: Dansukker
Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā ievārījumam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.
Pagatavošana
30 min
1. Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkos gabaliņos. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās.
2. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos.
3. Mizas gabaliņus, sagrieztās daiviņas, ogas un ūdeni liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra, un pavāra apmēram 2 minūtes. Pilda tīrās, karstās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Uz augšu