Marcipāns

5 1
Sanāk liels blāķis (apmēram 275g) marcipāna (tas ir brūnā krāsā, ja vien mandeles nav bijušas mizotas).

Sastāvdaļas

  • 120 g maltu mandeļu
  • 50 g pūdercukura
  • 50 g cukura
  • 1 ola bez puses no baltuma
  • 1 tējk. citrona sulas
  • Daži pilieni vaniļas esences

Pagatavošana

20 min.
  1. Vienā bļodā sakuļ olu kopā ar citrona sulu un vaniļas esenci. Otrā bļodā ieber cukuru, pūdercukuru un mandeles, samaisa. Pievieno sakulto olu un maisa/mīca līdz ir viendabīga masa.
  2. Ja vēl līp pie rokām, var pievienot vēl pūdercukuru vai maltas mandeles.
  3. Garšīgāk, ja atstāj uz dažām stundām vēsumā, lai izžūst.

    Lai labi garšo!
    Garšīgāk, ja atstāj uz dažām stundām vēsumā, lai izžūst....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sanda 2012. gada 20. jūnijs 00:04
Es izmantoju Rimi nopērkamu vaniļas-sviesta esenci, bet nezinu, kur var nopirkt tīru vaniļas. Esmu pārliecināta, ka lieliski var iztikt arī ar vaniļas cukuru vai bez vaniļas piedevām vispār - būs dabīgāk!
MissDincha 2012. gada 19. jūnijs 15:43
Kur var dabūt vaniļas esenci?
Sanda 2012. gada 27. janvāris 20:58
Atvainojos, drīzāk jāliek istabas temperatūrā, nevis vēsumā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti