Cepti rīsi

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu (iesaku dabīgo graudaugu)
  • 400 g vistas krūtiņas filejas
  • 6 ēdamkarotes sojas mērces
  • 250 g šampinjonu
  • 1 zaļā paprika
  • Pus saišķītis pavasara sīpolu (principā var izmantot jebkādus sīpolus)
  • 6 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
  • 4 ēdamkarotes sausā šerija (iesaku Fino un Amontillado)
  • Sāls
  • Melnie pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Rīsus novāra.
  2. Gaļu sagriežam slīpās, tievās strēmelītēs un iemarinējam sojas mērcē, un noliekam vēsumā.
  3. Šampinjonus sagriežam šķēlītēs.
  4. Papriku griežam palielos gabalos.
  5. Sīpolus griežam mazos gabaliņos.
  6. Vokpannā 3 ēdamkarotes eļļas un 5min cepam gaļu, tad to izņemam no pannās un novietojam siltumā.
  7. 3 ēdamkarotes eļļas uzkarsējam vokpannā un uz ļoti lielas uguns 3min, pastāvīgi maisot, apcepam sagrieztos dārzeņus, pievienojam ingveru, šeriju un sojas mērci, kas pārpalika no gaļas marinēšanas.
  8. Pievienojam un iecilājam gaļu un rīsus. Visam pievienojam sāli un piparus, un uzkarsējam visu.

Komentāri

Zane KAlnāja 2010. gada 11. augusts 14:29
ļoti garšīgi! :) taisīšu vēl un vēl...tikai nemaz neizskatās tā kā bildē, brokoļi jau tur nav receptē nemaz

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni