Ķīniešu gaumē pagatavota menca tomātu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g mencas
  • 40 g svaiga ingvera
  • 6 ēdamk. sausā baltvīna
  • 2 ēdamk. cukura
  • 4 tējk. tomātu biezeņa
  • 1 tējk. baltvīna etiķa
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 5 cm gars purava baltais stublājs
  • 8 ķiploka daiviņas
  • Kukurūzas miltu
  • Sojas mērces
  • Sāls
  • Olīveļļa
  • Ūdens
  • Rīsi

Pagatavošana

30 min.
  1. Izvāra rīsus. Zivi sagriež nelielos gabaliņos. Sajauc kopā 2 tējk. kukurūzas miltu, 2 tējk. ūdens, 2 ēdamk. vīna un nedaudz sāls. Iegūtajā šķidrumā iemarinē zivs gabaliņus. Noskalo, nomizo un vienādos gabaliņos sagriež ingveru, papriku, puravu un ķiploku. Samaisa cukuru, vīna etiķi, 4 ēdamk. baltvīna, tomātu biezeni un 2 ēdamk. ūdens. Uzpilina nedaudz sojas mērces un pievieno naža galu kukurūzas miltu. Maisa, izveidojot mērci. Uzkarsētā eļļā apcep zivs gabaliņus un atstāj siltumā. Pannā atsevišķi apcep ķiplokus, ingveru, puravu un papriku. Tad pielej klāt mērci un sautē, līdz paprika ir kraukšķīga. Kā pēdējos pievieno zivs gabaliņus un visu uzsilda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni