Sīpolu zupa ar siera vāciņu

4 1
Sīpolu zupa ar siera vāciņu
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 kg sīpolu
  • 25 g margarīna vai sviesta
  • 1.3 l gaļas buljona (3 kubiņi+ūdens)
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 /2 baltmaizes kukulīša
  • 175 g rupji sarīvēta, stipra siera, piem., Čedaras, Latvijas vai Parmas siera

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās sloksnītēs. Visātrāk tas izdosies ar virtuves kombainu.
  2. Sagrieztos sīpolus cep katliņā sakarsētās taukvielās, līdz tie kļūst zeltaini.
  3. Pievieno gaļas buljonu un zupu vāra 15-20 min.
  4. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus.
  5. Maizi sagriež centimetru biezās šķēlītēs. Šķēlītes liek uz plāts un no abām pusēm apcep cepeškrāsns vidējā daļā 150 grādos. Kad maizītes ir skaisti zeltainas, tās izņem no krāsns. Temperatūru paaugstina līdz 250-275 grādos.
  6. Maizi sagriež kubiņos.
  7. Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus. Piepilda ar zupu. Pārkaisa ar maizes kubiņiem.
  8. Pāri liek biezu siera kārtu.
  9. Podiņus liek krāsnī un ārā ņem tad, kad siers ir izkusis un ieguvis skaistu krāsu.
  10. Zupu pasniedz nekavējoties.
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas