Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena pīrāgs ar mellenēm

2010. gada 10. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Mīkla:
2. Svistu saberž ar cukuru un vanilīncukuru. Pievieno olu un sajauc. pieliek sodu un miltus.
3. Cepamformu ieziež ar taukvielām, kārto mīklu, izveidojot maliņas.
4. Pildījums:
5. Atdala olas dzeltenumus no baltuma. Dzeltenumu sakuļ ar cukuru. Pievieno biezpienu (ja biezpiens lieliem graudiem,jāizberž caur sietu). Piecieno kartupeļu cieti un labi samaisa.
6. Olas baltumu sakuļ ar šķipsniņu sāls. Baltumu iecilā biezpiena masā.
7. Pildījumu uzklāj uz mīklas - virsmu izlīdzina.
8. Ogas dažas atstāj rotājumam. Ogas sablenderē ar 1 karoti cukura.
9. Ogas liek virsū biezpiena masai.
10. Cep 180 grādos, (jau uzsildītā cepeškrāsnī) 1 stundu. Ja virsma sāk piedegt, pārklāj ar folliju.
11. Rotā pīrāgu, apberot to ar pūdercukuru un atlikušajām ogām.
Uz augšu