“ribņik arhangeļskij” (zivs pīrāgs)

3 1

Sastāvdaļas

  • Veselu zivi (labāk tādu, kam mazāk asaku - mencu, sīgu, hariuss)
  • 2 olas
  • Nedaudz sviesta
  • Sāls
  • Mīklai
  • 1 kg miltu
  • 2 glāzes ūdens vai piena
  • 30 gr rauga
  • 2 ēd.k. eļlas vai margarīna
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Siltā pienā vai ūdenī iejauc iedarbinātu raugu, miltus un iejauc mīklu, pievieno eļļu vai margarīnu un mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. Liek siltā vietā lai rūgst. Kad tā uzrūgusi, nospiež un ļauj vēlreiz uzrūgt.
  2. Zivi nomazgā, izķidā un apsāla. Mīklu izveltnē ovālā formā un vidū liek zivi ar visu galvu un asti. Mīklas maliņas iegriež ar nazi un sapin pīnē. Pīrāgu ieziež ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī 220 grādos. Gatavu pīrāgu krietni apsmērē ar sviestiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni