Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu-drupaču pīrāgs

2010. gada 6. jūlijs
Foto: Una Cvetkova
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms pagatavojam virsu - sajauc miltus ar kanēli. Tam klāt sadrupina sviestu, līdz ir izveidojusies drupačaina masa. Tad pievieno cukuru. Uz brīdi noliek malā.
2. Lai pagatavotu pamatni, vispirms izkausē sviestu un atsevišķā bļodā saputo olas. Tad visas sastāvdaļas - sviestu, cukuru, olas un miltus liek kopā un kuļ ar mikseri 1-2 minūtes.
3. Nomizo ābolus un sagriež šķēlēs. Sajauc kopā ar nmazgātām rozīnēm.
4. Ņem 20cm lielu kūkas formu, apakšā ieklāj cepamo papīru. Liek sagatavot pamatnes mīklu formā. Pa virsu kārto ābolus ar rozīnēm. Tam pa virsu vienmērīgi kārto sagatavoto virsmas mīklu.
5. Cep cepeškrāsnī 180 C apmēram 40min vai, kamer pīrāga centrs, viegli uzspiežot, atlec no pannas.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu