Slinkie tīteņi

3 1
Jāatdzīst, recepte aizgūta no krievu virtuves! Iesaku pamēģināt, jo receptē produkti ideāli sader viens ar otru!
PS
Esiet uzmanīgi ar kāpostu kapāšanu - jo es paliku bez naga, kaut arī nazis un dēlis nav sveši! ;)

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas, labāk jauktās
  • 700 g izvārītu aukstu rīsu
  • 650 g smalki sakapātu kāpostu
  • 2 ēd. k Vegetas
  • 500 ml saldā krejuma
  • 500 ml tomātu savā sulā
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 olas
  • Saišķītis zaļo lociņu
  • 50 ml eļļas

Pagatavošana

45 min.
  1. Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus, rīsus, 1 ēd. k. Vegetas, 2 olas, sakapātus lociņus, 1 tējk. malto melno piparu, sāli - pusotu tējk.
    Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus,...
  2. Visu cītīgi samaisa.
    Visu cītīgi samaisa.
  3. Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus tomātus ar visu sulu, 1 ēd. k. Vegetas, šķipsniņu sāli un piparus, apmaisa.
    Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus to...
  4. Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sakarsētā eļļā, cep pāris minūtes zem vāka, lai paliek mīksti!
    Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sa...
  5. Pievieno pusi no mērces, sautē - uz nelielas uguns 10 min.
  6. Turpina gatavot tīteņs. Dziļā katlā pārlej sautēto masu, liek uz lēnas uguns.
  7. Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt 5 cm.
    Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt...
  8. Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj vajadzētu daudz maz pārklāt tīteņus.
    Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj va...
  9. Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida, kad šķidrums sāk vārīties, kad tas sagaidīts, tad griež mazāko uguni, un atstāj sautēties uz 1,5-2h, līdz kāposti gatavi.
    Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida...
  10. P.S.
  11. Kāpostus vēlams sakapāt pēc iespējas smalkāk, jo tad tas samazinās gatavošanās laiku.
  12. Ja mērces pa maz lai pārklātos visi tīteņi, tad var 1:1 attiecībā pievienot vēl mērci, vainu virsējo tīteņu kārtu taisīt mazāku.
  13. Masas pagatavošana aizņem kādas 30-45 min, bet sautēšana 1,5-2h.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

zv 2016. gada 26. oktobris 17:49
Tie rīsi tiešam tik daudz??
bETBeta 2016. gada 6. oktobris 13:16
Tie "slinkie"tīteņi ir darbietilpīgāki par par klasiskajiem. :-)
Sandija 2016. gada 19. jūlijs 22:49
Masa uz pusi par daudz, bumbas pārvērtās putrā, un viss piedega :D otra puse masas stāv ledusskapī, un tagad jādomā, ko darīt ar to. Kādam ir idejas ko pagatavot, negatavojot šos tīteņus?

Ahh, un man tā gribējās, lai šī recepte izdotos :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni