Pupiņu lečo

4 1

Sastāvdaļas

  • Pupiņas – 1 kg
  • Tomāti – 3 kg
  • Burkāni – 2 kg
  • Sīpoli – 2 kg
  • Paprika – 10 gab
  • 0.5 augu eļļa – 0,5 l
  • Cukurs – 200 g
  • Sāls – 2 ēd.kar
  • Dilles, pētersīļi

Pagatavošana

120 min.
  1. Uz nakti iemērc pupiņas. Vāra pusgatavas. Sajauc ar sagrieztiem dārzeņiem un eļļu, pieber sāli, cukuru. Uz lēnas uguns vāra 1,5 stundu. Beigās pieber sasmalcinātus zaļumus. Lej sterilizētās burkās, aizvāko. Garšīgi gan kā salāti, gan kā piedeva zupai.

Komentāri

Ingrīda 2013. gada 9. janvāris 16:13
Es liku burkānus 1kg., sīpolus 1kg., sāli arī vairāk, 3 ēd. karotes esences, 5daivas ķiploku. Salāti sanāk ļoti garšīgi. Jā un vāru aptuveni 30 - 40 min., lai nav putra.
kristine 2011. gada 22. augusts 12:05
Un sāls arī tākā prasījās nedaudz vairāk.
kristine 2011. gada 22. augusts 12:02
Pagājšgad taisīju šo lečo, bija ļoti garšīgs, nekas no lielā daudzuma nepalika pāri, bet šogad tomēr likšu klāt arī etiķi, jo prasījās nedaudz pikantāku. Paldies par burvīgo recepti. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi