Ēdamgliemenes tomātu mērcē

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 kg gliemeņu
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 2 svaigas čili pākstis
  • 1 puravs
  • 1 selerija
  • 6 ēdamk. olīveļļas
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 1 zariņš timiāna
  • ½ l sausā baltvīna
  • Tomāti
  • Maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

25 min.
  1. Ēdamgliemenes 15 min. tur aukstā ūdenī. Nomizo un sagriež puravus, ķiplokus ripiņās. Uzkarsētā olīveļļā izsutina dārzeņus, pievieno čili pākstis, zaļumus un sīki sagrieztus tomātus bez mizas, visu vāra 10 min. Pielej vīnu, pievieno sāli, piparus un ēdamgliemenes, vāra 7 min. Ēdamgliemenes un mērci pasniedz ar maizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni