Gardās ēdamgliemenes

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 /5 kg ēdamgliemeņu
  • 2 šalotes sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 2 tomāti
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas sakne
  • 1 ēdamk. sviesta
  • ¼ l baltvīna
  • 125 ml saldā krējuma
  • Pētersīļi
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

25 min.
  1. Nomazgā ēdamgliemenes un nogriež bārdiņas. Sakapā pētersīļus un šalotes, saspiež ķiploku daiviņas, sagriež sīpolus gredzenos, burkānu un selerijas sakni – salmiņos. Nomazgā tomātus karstā ūdenī, novelk miziņu, sagriež kubiņos. Visus dārzeņus sautē 5 min., pēc tam pievieno gliemenes, baltvīnu un vāra 9 min. Tad pārlej ar krējumu, pievieno garšvielas un vāra 2 min. Gliemenes pasniedz ar graudu maizi un pārkaisītiem pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni