Laša mērce ar ķiplokiem un dillēm

3 1
Laša mērce ar ķiplokiem un dillēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg laša fileja
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 400 g saldā krējuma
  • 30 g diļļu
  • Pasta
  • Olīveļļa
  • Sviests

Pagatavošana

30 min.
  1. Ņem svaigu laša fileju, nogriež ādu un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Katliņā ielej olīveļļu, ieliek mazliet sviesta un smalki sagrieztu ķiploku (ķiploku nevajag spiest ķiplokspiedē, jo tad tas aromāts būs pārāk intensīvs).
  3. Kad ķiploki mazliet apcepušies, bet tikai pavisam nedaudz - tie nedrīkst palikt brūni, liek klāt lasi un mazliet pielej aukstu ūdeni un pieber sāli. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 10 minūtes.
  4. Kad lasis faktiski gatavs, pielej saldo krējumu un pieber sasmalcinātas dilles un pavāra vēl aptuveni 10 minūtes, kamēr iztvaikojis liekais mitrums.
  5. Tad mērci sajauc ar izvārīto pastu. Ēdot to visu vēl pārkaisa ar Parmesan sieru.

    Lai labi garšo!
    Tad mērci sajauc ar  izvārīto pastu. Ēdot to visu vēl pārkai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni