Astoņkājis vīnā

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 80 g astoņkāja
  • 300 g tomātu
  • 200 g šalotes sīpolu
  • 100 g ūdens
  • 1 fenheļa saknenis kopā ar zaļumiem
  • 4 ēdamk. olīveļļas
  • 1 ēdamk. tomātu pastas
  • ¼ l sausā sarkanvīna
  • Malti pipari
  • Sāls

Pagatavošana

80 min.
  1. Astoņkāji noskalo, noliek galvas daļu starp masveidīgo ķermeni, taustekļiem un izgriež. No masveida ķermeņa izvērš vai norīvē ādu. Ķermeņa maisu izvērš otrādi un izgriež iekšējo daļu. Starp taustekļiem izvelk astoņkāja gremošanas traktu un izgriež.
  2. Sagatavoto astoņkāji liek pannā, pievieno sāli un sautē savā sulā 15 min. Noskalo un ļauj nožūt. Šalotes nomizo un pārgriež uz pusēm, tomātiem novelk miziņu un sagriež ripiņās, fenheļa sakni – plānās sloksnītēs, zaļumus rupji sakapā. Tomātu pastu iekuļ 100 ml ūdens. Astoņkāji sagriež ēšanai piemērotos gabalos. Katliņā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolus. Pievieno astoņkāja gabaliņus un maisot visu apcep. Tad pievieno tomātu pastu, vīnu, piparus, sāli un visu uzvāra. Tomātus un fenheli liek katlā kā piedevas, visu viegli sakrata, sutina stiprā karstumā 60 min. Pasniedz ar svaigas baltmaizes šķēlēm un sausu sarkanvīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni