Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts jūras zutis garneļu-sparģeļu mērcē

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
25 min
1. Zutim nogriež galvu, novelk ādu, pārgriež un iztīra. Tad noskalo un sagriež nelielos gabaliņos (ar visu asaku). Zivi ierīvē ar sāli, apviļā miltos, apcep eļļā un ievieto cepam traukā. Sīki sasmalcina sīpolu, apcep un pievieno saspiestus smaržīgos piparus, pievieno baltvīnu, nedaudz ūdeni un sautē 5 min. Tad pievieno garneles, sagrieztus sparģeļus, saldo krējumu, sasmalcinātas dilles un sāli, to visu sautē 10 min. Mērci pārlej zuša gabaliņiem un vēl nedaudz pasautē, līdz tā sabiezē. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.
Uz augšu