Zutis sarkanvīnā

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
30 min
1. Uzvāra 200 ml ūdens, tajā applaucē kubiņos sagrieztu speķi un nokāš. Uzkarsē 2 ēdamk. sviesta un tajā apcep ripiņās sagrieztus burkānus, gredzenos sagrieztus puravus. Pievieno nomizotus sīpoliņus, veselas ķiploka daiviņas un speķi. Visu samaisa, pievieno seleriju, pētersīļus, lauru lapu, paprikas pāksti un pielej vīnu, visu vāra. Zivi sagriež lielos gabalos un kopā ar nogrieztām galvām nedaudz apcep 2 ēdamk. sviestā. Zivs galvas izņem pēc 5 min., taču zivs gabaliem pievieno šampinjonus, sāli un piparus, turpina vārīt 3-4 min., tad pielej konjaku un aizdedzina. Gatavos zivju gabaliņus un šampinjonus liek mērcē un karsē 5 min., neļaujot vārīties. Samīca miltus ar atlikušo sviestu, iemaisa mērcē un vāra, līdz mērce ir sabiezējusi. Maizes šķēles sagriež kubiņos un apcep sviestā. Ar tām pārkaisa zivi.
Uz augšu