Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zutis zaļumu mērcē

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
25 min
1. Zušiem novelk ādu (sākot no galvas), iztīra un sagriež 4 cm garos gabaliņos. Uzvāra zivi ar vīnu, pievieno nedaudz sāli un piparus. Katlā uzsilda 50 g sviesta, pievieno zaļumus, zuša gabalus. Visu pārkaisa ar miltiem, samaisa un sautē, laiku pa laikam pielejot zivs novārījumu, vāra 10 min. Izņem zivi un liek siltumā, bet mērcei pievieno sāli, piparus, vāra līdz sabiezē. Tad pievieno sīki sagrieztu atlikušo sviestu un citronu sulu, visu maisa līdz mērce kļūst viendabīga. Garšvielas pievieno pēc vēlēšanās. Tad mērcē liek zivs gabaliņus un uzsilda, neļaujot vārīties.
Uz augšu