Vīnogulāju lapās grilētas skumbrijas

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 skumbrijas
  • 100 g marinētu vīnogu lapu
  • 4 rozmarīna zariņi
  • 4 lauru lapas
  • 1 citrons
  • Maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

25 min.
  1. Skumbrijas iztīra, noskalo, nosusina un katrā pusē izdara 2 iegriezumus. Tad ierīvē no abām pusēm ar sāli un pipariem. Katras zivs vēdera dobumā liek rozmarīna zariņu, lauru lapu un sagrieztu citrona šķēli. Vīnoga lapas noskalo aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Lapas sadala 4 kaudzītēs, tad ietin katru skumbriju aptinot ar diegu. Zivis cep no abām pusēm 7 min, 220°C, neapdedzinot vīnoga lapas. Pēc tam izņem diegus.
  2. Pagatavo vinegreta mērci - uzkarsētā olīveļļā, pievieno 3-4 ēdamk. citrona sulas, sāli, piparus, cukuru, zaļumus – pētersīļus, dilles, baziliku, citronmelisu un timiānu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni