Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vīnogulāju lapās grilētas skumbrijas

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
25 min
1. Skumbrijas iztīra, noskalo, nosusina un katrā pusē izdara 2 iegriezumus. Tad ierīvē no abām pusēm ar sāli un pipariem. Katras zivs vēdera dobumā liek rozmarīna zariņu, lauru lapu un sagrieztu citrona šķēli. Vīnoga lapas noskalo aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Lapas sadala 4 kaudzītēs, tad ietin katru skumbriju aptinot ar diegu. Zivis cep no abām pusēm 7 min, 220°C, neapdedzinot vīnoga lapas. Pēc tam izņem diegus.
2. Pagatavo vinegreta mērci - uzkarsētā olīveļļā, pievieno 3-4 ēdamk. citrona sulas, sāli, piparus, cukuru, zaļumus – pētersīļus, dilles, baziliku, citronmelisu un timiānu.
Uz augšu