Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Mazais Daķēns
Pagatavošana
90 min
1. Iebiezinātā piena bundžiņu liek katliņā ar ūdeni un vāra stundu, tad ļauj atdzist. (Protams var nopirkt arī gatavu vārītu ieb. pienu, bet man labāk patīk pašas vārīts.)
2. Pagatavo biskvītu.
3. Biskvīta izejvielas iedala 3 daļās, jo gatavosim 3 biskvīta plāksnes.
4. Tātad, 3 olu dzeltenumus sakuļ ar 3 ēd.k. cukura, tad arī 3 ēd.k. miltu. Viegli un uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Masā uzmanīgi iemaisa glāzi smalcinātu valriekstu.
5. Krāsni uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Masu lej ar pergamentu izklātā plātī apm. 15 min., ar kociņu pārbauda vai gatava.
6. Pārējās 2 biskvīta plāksnes gatavo un cep tāpat, attiecīgi pievienojot riekstu vietā rozīnes un magones.
7. Gatavo krēmu.
8. Novārītu, atdzesētu iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, atlaidinātu istabas temp.
9. Liek kārtām biskvītus (ja tie šķiet par sausu, tad var nedaudz no abām pusēm ar pindzeli apsmērēt ar vieglu cukura sīrupu), starp tiem pildot krēmu - apakšā magoņu biskvītu, tad rozīņu biskvītu un augšā valriekstu biskvītu.
10. Torti apziež ar krēmu no visām pusēm un pārkaisa ar smalcinātiem valriekstiem.
11. Gatavu liek vismaz uz stundu vēsumā.
12. Maniem bērniem šī ir topa torte, ceru, ka garšos arī jums ! ;)
Uz augšu