Pikša puravos

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg iztīrīta pikša
  • 1 citrons
  • 1 puravs
  • 500 g kartupeļu
  • 500 g burkānu
  • 200 g šalotes sīpolu
  • 40 g sviesta
  • ¼ l dārzeņu buljona
  • 2 ēdamk. svaiga krējuma
  • 1 tējk. fenheļa sēklu
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Zivi noskalo, apslaka ar citrona sulu, apkaisa ar sāli un pipariem. Virsū liek dilles un pētersīļu zariņus. Notīra un nomazgā puravu, atdala atsevišķi zaļās lapas, kuras liek verdošā sālsūdenī 5 min. Pēc tam lapas atdzesē un ļauj nožūt. Ar sagatavotiem puraviem aptin zivi un liek cepamajā formā, nomizo burkānus un sīpolus, sagriež un 5 min. vāra dārzeņu buljonā. Tad dārzeņus kārto blakus zivij, pārlej ar buljonu, pārkaisa ar sāli, pipariem un fenheļa sēklām. Zivij pārklāj foliju un cep 40 min., 180°C. Atlikušos zaļumus sakapā ar sviestu un pievieno gandrīz gatavai zivij. Buljonā iemaisa svaigo krējumu. Zivi pasniedz formā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni