Pikša puravos

2010. gada 28. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
60 min
1. Zivi noskalo, apslaka ar citrona sulu, apkaisa ar sāli un pipariem. Virsū liek dilles un pētersīļu zariņus. Notīra un nomazgā puravu, atdala atsevišķi zaļās lapas, kuras liek verdošā sālsūdenī 5 min. Pēc tam lapas atdzesē un ļauj nožūt. Ar sagatavotiem puraviem aptin zivi un liek cepamajā formā, nomizo burkānus un sīpolus, sagriež un 5 min. vāra dārzeņu buljonā. Tad dārzeņus kārto blakus zivij, pārlej ar buljonu, pārkaisa ar sāli, pipariem un fenheļa sēklām. Zivij pārklāj foliju un cep 40 min., 180°C. Atlikušos zaļumus sakapā ar sviestu un pievieno gandrīz gatavai zivij. Buljonā iemaisa svaigo krējumu. Zivi pasniedz formā.
Uz augšu