Rabarbermaize

2010. gada 27. jūnijs
Foto: una
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo rauga mīklu bez ierauga.
Foto: una
2. Uzsilda pienu, pievieno sāli, cukuru.
3. Iesijā miltus un samīca
4. Pievieno atšķaidītu raugu, saputotu sviestu
Foto: una
5. Mīca , līdz tā kļūst viendabīga.
6. Mīklu nolīdzina, pārkaisa ar miltiem, pārliek ar tīru drānu un siltā vietā raudzē. Piemēram, katlā ielejot karstu ūdeni tajā ieliek bļodu un atstāj, kamēr mīkla uzrūgusi divreiz lielāka nekā sākumā.
7. Tad mīklu klāj pannā. Izlīdzina 1 cm biezumā.
8. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. Pārkaisa ar pusi no cukura devas, atstāj nedaudz ievilkties.
9. Liek visu uz mīklas, pārkaisa ar kanēli, liek cepties.
Foto: una
10. Cep cepeškrāsnī, apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: una
Uz augšu