Rabarbermaize

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 500 g kviešu miltu
  • 1 glāze/s piena
  • 100 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 30 g rauga
  • Virsiņai:
  • Rabarberi - cik nu daudz katram patīk
  • 1 ola
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • Kanēļa

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo rauga mīklu bez ierauga.
    Gatavo rauga mīklu bez ierauga.
  2. Uzsilda pienu, pievieno sāli, cukuru.
  3. Iesijā miltus un samīca
  4. Pievieno atšķaidītu raugu, saputotu sviestu
    Pievieno atšķaidītu raugu, saputotu sviestu
  5. Mīca , līdz tā kļūst viendabīga.
  6. Mīklu nolīdzina, pārkaisa ar miltiem, pārliek ar tīru drānu un siltā vietā raudzē. Piemēram, katlā ielejot karstu ūdeni tajā ieliek bļodu un atstāj, kamēr mīkla uzrūgusi divreiz lielāka nekā sākumā.
  7. Tad mīklu klāj pannā. Izlīdzina 1 cm biezumā.
  8. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. Pārkaisa ar pusi no cukura devas, atstāj nedaudz ievilkties.
  9. Liek visu uz mīklas, pārkaisa ar kanēli, liek cepties.
    Liek visu uz mīklas, pārkaisa ar kanēli, liek cepties.
  10. Cep cepeškrāsnī, apmēram 30 minūtes.

    Lai labi garšo!
     Cep cepeškrāsnī, apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize