Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu zupa ar pienu

2010. gada 27. jūnijs
Foto: Gunta
Vislabāk zupa garšo ar jaunajiem dārzeņiem. Esmu mēģinājusi zupai pievienot arī puķkāpostus, bet rezultātā vienmēr atgriežos pie šī klasiskā varianta. Ja mājās nav krūtiņas, tās vietā zupā var ielikt gabaliņu sviesta. Šoreiz man bija arī pāris gailenes, kuras sacepu kopā ar krūtiņu un pievienoju zupai. Garšīgi!
Pagatavošana
40 min
1. Notīra burkānus, kartupeļus, sagriež gabaliņos, sasmalcina kāpostu. Mazā ūdens daudzumā liek vārīties burkānus, pēc kāda laika kartupeļus, pēdējos pievieno kāpostus. Pēc garšas pieber sāli. Kad dārzeņi mīksti, ieber saldētus zaļos zirnīšus. Uzvāra, pielej pienu, vēlreiz uzvāra. Zupā ieber mazos gabaliņos sagrieztu un uz pannas sačurkstinātu krūtiņu. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.
Uz augšu