Siera kukulītis

2010. gada 23. jūnijs
Foto: INCA
Pagatavošana
60 min
1. Rupjmaizi (vislabāk noder \"Fazer\" ķieģelītis ar sēkliņām) horizontāli sagriež apmēram centimetru plānās šķēlēs. Tad gatavo smērējamās masas: sagrieztu sieru un šķiņķi atsevišķi izmaļ gaļas mašīnā, vēlams divas reizes. Katru no tām samīca ar sviestu viendabīgā masā. Interesantākam izskatam sieram var pievienot sagrieztu sarkano papriku.
2. Uz lēzena šķīvja vai paplātes kārto siera kukulīti – vispirms rupjmaizes šķēli, nākamajā kārtā tādā pat biezumā siera masu, tad atkal maizes šķēli, stingri piespiežot uzsmērētajam sieram. Tad liek tikpat biezu šķiņķa kārtu un tā turpina, līdz kukulītis gatavs. Parasti no dotā daudzuma iznāk kādas četras maizes šķēles un pa divām no katras sāļās masas. Beigās kukulīti no sāniem un virsas apziež ar pabiezu atlikušo siera masu. Uzkodu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī nostāvēties – lai sāļās masas ievelkas.
3. Pirms pasniegšanas ēdienu apkaisa ar garšvielām, zaļumiem. No atlikušā siera saviļā mazas bumbiņas. Rotā ar tomātiņiem, zaļumiem un papildina ar tradicionālo jāņusieru.
Uz augšu