Fejas torte

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Mazais Daķēns
Pagatavošana
90 min
1. Olu, iebiezināto pienu, krējumu (1), cukuru kārtīgi sajauc vienā masā. Pievieno miltus un cepamo pulveri, kārtīgi sajauc.
2. Pusi mīklas liek ar pergamentu izklātā formā (parasti lietoju taisnstūra plāti ar augstām malām, kā plātsmaizēm) un cep uzkarsētā krāsnī 180-200 grādos 15-20 min. Mīklai ir kārtīgi jāuzpūšas, tādēļ labāk daudz nevirināt durtiņas. Mīkla gatava, kad nelīp pie iedurta koka irbulīša.
3. Otrajai pusei pievieno 1 ēd.k. kakao pulvera un cep tāpat kā pirmo.
4. Balto izcepto pusi pārgriež uz pusēm un vidū iesmērē ievārījumu.
5. Brūno izcepto pusi-atdzesētu-sadala (sadrupina) gabaliņos un viegli izcilā ar 1 litru krējuma (labāk ja ir biezāks).
6. Masu liek virsū gaišajai kārtai. Šī masa nav jānolīdzina, tai jābūt reljefainai.
7. Pagatavo kakao glazūru.
8. Cukuru ar kakao karsē uz lēnas uguns nepārtraukti maisot,tad pielej nedaudz ūdens,pievieno sviestu un maisa līdz tas izkusis un nav manāms, noņem no uguns,
9. ja šķiet vēl par šķidru, maisot padzesē līdz tā nedaudz sabiezē un lej pāri tortei
10. (diezgan biezā slānī, tā lai nosedz visu virsmu un malas, lai glazūra ietek visās masas reljefa spraugās),
11. beigās pārkaisa ar rupji drupinātiem valriekstiem. (pēc vēlēšanās var kopā ar riekstiem pārkaisīt arī cukura pērlītes)
12. Liek vēsumā ievilkties, lai gardāka. (vismaz stundu, bet es parasti gatavoju vēlu vakarā un atstāju uz nakti,
13. vai no rīta līdz vakaram, atkarībā, kad paredzēts pasniegt)
14. Lai Jums labi garšo!
Uz augšu