Menca ābolu vīnā

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 800 g mencas - astes gabali vai muguras fileja
  • 200 ml ābolu vīna
  • 100 ml zivju buljona
  • 200 ml saldā krējuma
  • 30 g sviesta pārslu
  • 2 lieli skābeni āboli
  • 4 ēdamk. sviesta
  • 2 ēdamk. kalvadosa
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 tējk. cukura
  • ½ tējk. sakapāta timiāna
  • Pētersīļi
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ābolu pusītes no izliektās puses ik pa 3 mm iegriež tā, lai apakšpusē tās vēl turētos kopā. Apslacīšanai izmanto nedaudz ābolu vīna. Pannā apbrūnina cukuru, pieliek 2 ēdamk. sviesta un ļauj tam izkust. Iegūtajā maisījumā liek ābolu pusītes un apcep no abām pusēm. Tad pielej 2 ēdamk. ābolu vīna un ābolus vāra viegli mīkstus. Katliņā liek mencu, atlikušo ābolu vīnu un zivju buljonu, vāra 5 min. Tad izņem zivi, novelk ādu, nosusina, liek ar sviestu ieziestā veidnē. Pārkaisa ar sāli, pipariem un cep 30 min., 180°C. Pa to laiku izkāš buljonu un uzvāra. Tam pievieno krējumu un vāra līdz iegūst biezu mērci. Samaisa ½ tējk. sinepju ar kalvadosu. Uz zivs liek ābolus un pārziež ar sinepju un kalvadosa maisījumu, cep 10 min. Mērcē iemaisa sviesta pārslas, pieliek sāli, piparus, timiānu un atlikušās sinepes. Zivi pasniedz pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem. Mērci pasniedz atsevišķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni