Mencas rullīši saldā krējuma - zaļo zirnīšu mērcē

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 mencas
  • 200 g saldā krējuma
  • 8 topinambūri
  • 4 šalotes sīpoli
  • 4 saujas saldētu zaļo zirnīšu
  • 4 saujas spinātu
  • 2 timiāna zariņi
  • Muskatrieksts
  • 2 ēdamk. lazdu riekstu
  • Olīveļļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Apgrauzdē lazdu riekstus, notīra miziņas. Sagriež nelielos gabaliņos topinambūrus un novāra, līdz tie mīksti, nokāš. Mencas sagriež filejās, attīra no asakām un nogriež lieko gaļu. Asakas ar atgriezumiem, smalki sakapātām šalotēm, timiānu un saldo krējumu vāra uz lēnas uguns 10 min., nokāš. Uz katras filejas liek sauju spinātu, satin rullīšos un sasprauž ar iesmiņu. Rullīšus liek pannā un pārlej ar novārīto šķidrumu. Pievieno nedaudz muskatriekstu un zirnīšus, vāra 8 min. Atsevišķi sakarsētā eļļā 5 min. cep topinambūrus un riekstus. Pasniedz topinambūrus, mencas rullīti, zirnīšus pārlietus ar izveidojušos mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni