Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mencas rullīši saldā krējuma - zaļo zirnīšu mērcē

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
40 min
1. Apgrauzdē lazdu riekstus, notīra miziņas. Sagriež nelielos gabaliņos topinambūrus un novāra, līdz tie mīksti, nokāš. Mencas sagriež filejās, attīra no asakām un nogriež lieko gaļu. Asakas ar atgriezumiem, smalki sakapātām šalotēm, timiānu un saldo krējumu vāra uz lēnas uguns 10 min., nokāš. Uz katras filejas liek sauju spinātu, satin rullīšos un sasprauž ar iesmiņu. Rullīšus liek pannā un pārlej ar novārīto šķidrumu. Pievieno nedaudz muskatriekstu un zirnīšus, vāra 8 min. Atsevišķi sakarsētā eļļā 5 min. cep topinambūrus un riekstus. Pasniedz topinambūrus, mencas rullīti, zirnīšus pārlietus ar izveidojušos mērci.
Uz augšu