Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mencas fileja ar melnajām gliemenēm

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
60 min
1. Baklažānus ar nazi nedaudz sabaksta, liek kopā ar tomātiem un papriku cepties 15 min., 250°C. Tad atdzesē un nomizo. Visus dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, pievieno svaigu koriandru, sāli, piparus, uz pusēm pārgrieztas zaļās olīvas un ķiplokus. Paralēli gatavo zaļo sviestu: sakapā zaļumus, pievieno ķiploku, laima sulu, sāli un piparus. To visu samīca ar sviestu. Gatavo masu liek cepam papīrā un satin kā konfekti un liek ledusskapī sastingt. Mencas fileju sagriež gabaliņos un apkaisa ar sāli. Virsū liek zaļā sviesta ripiņas un melnās gliemenes, cep 8 min., 250°C. Pasniedz ar paprikas-baklažānu sacepumu.
Uz augšu