Menca kārtainajā mīklā ar sinepju mērci

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 600 g mencas
  • Saldēta kārtainā mīkla
  • 1 ola
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Milti
  • 4 ēdamk. dadžu vai saulespuķu
  • 4 ēdamk. sausā šerija
  • 4 ēdamk. svaiga krējuma
  • 4 ēdamk. Dižonas sinepju
  • ¼ l sausā baltvīna
  • ½ tējk. marinēto zaļo piparu
  • ½ tējk. koriandra
  • Diļļu
  • Kārveļu
  • Maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Noskalo mencu un sagriež 8 gabalos. Dilles nomazgā, sakapā, samaisa ar ķiploku, eļļu, šeriju, sāli un piparus. Šajā marinādē zivi marinē 30 min. Kārtaino mīklu izrullē un apkaisa nedaudz ar miltiem. Mīklā ietin zivi un apsmērē ar sakultu olu. Mīklas maliņas saspiež kopā. Atstāj 10 min. ievilkties un tad cep 15 min., 220°C. Katlā vāra vīnu 5 min, tad piemaisa svaigu krējumu. Noņem no uguns un pievieno sinepes, piparus, koriandru, sāli, rupji sakapātus zaļumus. Izceptos zivs sainīšus liek uz sasildītiem šķīvjiem un pārlej ar mērci. Pasniedz ar zaļumu salātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni