Grilēts lasis pesto mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg laša filejas
  • 4 ēdamk. sarīvēta Parmas siera
  • Marinādei
  • 6 ēdamk. citronu sulas
  • 4 ēdamk. olīveļļas
  • 4 ēdamk. sausā baltvīna
  • ½ tējk. maltu melno piparu
  • Mērcei
  • 8 ķiploku daiviņas
  • 2 sīpolloki
  • 12 ēdamk. sakapātu piparmētru
  • 8 ēdamk. Parmas siera
  • 8 ēdamk. sakapātu koriandra lapiņu
  • 8 ēdamk. saldā krējuma
  • 8 ēdamk. olīveļļas
  • 4 ēdamk. sausā baltvīna
  • 2 ēdamk. sakapāta bazilika
  • 1 tējk. čili mērces
  • ½ tējk. sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaisa visas marinādei paredzētās sastāvdaļas un marinē tajā lasi 15 min. Tad filejas grilē no abām pusēm līdz gatava. Sablenderē sarīvētu Parmas sieru, koriandra lapiņas, piparmētru, saspiestus ķiplokus, sakapātus lociņus, baziliku, čili mērci, sāli un olīveļļu. Pa to laiku katlā saldo krējumu samaisa ar baltvīnu un uzvāra. Tad pievieno pārējo sagatavoto mērci. Fileju pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu Parmas sieru un pesto mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni