Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jūras mēles fileja ar trejādiem dārzeņu biezeņiem

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
50 min
1. Tomātiem izņem sēklas, sagriež smalkos kubiņos ar visu mizu. Olīvas sagriez ripiņās. Samaisa eļļu un etiķi, pievieno sāli, piparus un cukuru. Maisa, līdz cukurs un sāls ir izšķīduši. Klāt iemaisa sakapātas ķiploka daiviņas, sagrieztos tomātus un olīvas. Salsu tur vēsumā līdz pasniegšanai.
2. Sīpolus sagriež ripās un apcep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pielej sarkanvīna etiķi un karsē, līdz tas iztvaikojis. Tad pievieno saldo krējumu, timiāna zariņu, sāli, piparus un karsē, līdz krējums sāk biezēt un iegūst mērces konsistenci.
3. Jūras mēlei noņem ādu un atdala filejas. Zaļās pākšu pupiņas sagriež plānos, smalkos salmiņos un liek uz filejas platākā gala. Zivi satin, veidojot rullīti, ko pārsien ar maurlociņu. Rullīšus liek katlā un pārkaisa ar sāli un citronpipariem. Pievieno vīnu, sviestu, sīpola ripiņas, dilles zariņus un tvaicē ar vāku aptuveni 5 min.
4. Atlaidinātus zirņus vāra 2 min. Notīrītas sakņu selerijas un burkānus, katru atsevišķi, vāra sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Novārītajiem dārzeņiem nolej ūdeni. Sakņu selerijas viegli nospiež, jo tā vāroties uzsūc sevī daudz šķidruma. Dārzeņus atsevišķi sablenderē, pakāpeniski pievienojot iepriekš uzvārīto saldā krējuma mērci. Biezeņiem jābūt krēmīgiem. Pirms pasniegšanas tomātu salsu uzsilda, piemaisot sasmalcinātu baziliku. Biezeņus uz šķīvja var likt kārtās vai arī veidot no tiem dārzeņu lodītes. Biezeņiem virsū vai blakus liek tvaikoto jūras mēles fileju. Pasniedz ar karstu tomātu salsu.
Uz augšu