Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jūras velns franču gaumē

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Paldies, Tomam par iesūtīto foto!
Pagatavošana
50 min
1. Jūras velna gabalus noskalo, nosusina un izgriež mugurkaulu.
2. Nomizo ķiplokus, 2 daiviņas pārgriež un iedur zivs gabalos.
3. Jūras velna gabalus apslaka ar citronu sulu, pievieno sāli un piparus, apsedz un noliek vēsumā.
4. Šalotes nomizo un kopā ar atlikušajiem ķiplokiem sīki sagriež. Baklažāniem nogriež kātiņus un mizu, augli sagriež gabaliņos. Cukini nogriež kātiņu un ziedaizmetni, sagriež kubiņos. Tomātam novelk miziņu un smalki sagriež.
5. Uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno kubiņos sagrieztu papriku, baklažānus, visu sautē 2 min. Tad pievieno tomātus, cukini, sāli, piparus un zaļumus, visu sautē 6 min.
6. Atsevišķi apcep miltos apviļātus zivs gabalus.
7. Cepamtraukā saliek dārzeņus, pa virsu liek zivi un cep 15 min., 180°C. Pasniedz ar franču maizi.
8. Labu apetīti!
Uz augšu