Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta vista uz pudeles

2010. gada 21. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
75 min
1. Sadala ķiploku daiviņas šķēlītēs, tad aizliek aiz vistas ādas kā arī nostiprina vistas iekšpusē.
2. Notīra pudeli no etiķetēm, ielej ar ūdeni (nav svarīgi siltu vai aukstu), pirms sēdina vistu, to ierīvē ar majonēzi un garšvielām no iekšpuses, tad uzsēdina vistu ar kakliņu uz augšpusi un ierīvē (iemasē) no ārpuses.
3. Apbārsta ar garšvielām pēc paša uzskatiem.
4. Spārniņu vidus daļā iedur iesmiņu, kurš nolauzts uz pusēm un atstutē pret vistas cisku (iedurot).
5. Sagatavo lēzenu plātspannu, kuru piepilda ar glāzi ūdens. Liek virsū pudeli ar vistu.
6. Cep ~ 200°C .40-60 min. - atkarībā no vistas lieluma.
7. P.s. Vista gatava kad pārbaudot ar nazīti,tā viegli grib atdalīties no kaula.
8. Kad vista gatava, uzmanīgi to noņem no pudeles. Pasniedz ar vēlamajā piedevām.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu