Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bute sarkanajā mandeļu mērcē

2010. gada 21. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
40 min
1. Mandeles patur verdošā ūdenī un nomizo. Grauzdē krāsnī uz plāts 1750C apmēram 15 min. Grauzdēšanas laikā mandeles apmaisa. Mandeles atdzesē un saberž miezerī vai virtuves kombainā. Paprikas noskalo un izņem sēkliņas. Mīkstumu sasmalcina. Nomizo un sasmalcina ķiploku. Papriku un ķiplokus liek katliņā un apbrūnina. Pārkaisa safrānu, pielej vīnu un buljonu. Pievieno saberztās mandeles, sāli un Kajennas piparus. Mērci vāra apmēram 5 min. un virtuves kombainā samaļ viendabīgā masā. Butes filejas saritina. Liek ieziestajā cepamajā traukā. Pārlej ar mandeļu mērci un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Ēdienu cep krāsnī 15 min., 2250C.
Uz augšu