Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karstais ātes pīrāgs

2010. gada 21. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
25 min
1. Smalki sasmalcina estragona lapiņas. Saberž tās piestā ar melnajiem graudu pipariem, pakāpeniski pievienojot olīveļļu un sāli. Kārtainās mīklas loksnes pārgriez uz pusēm. Divām pusēm izgriez vidu tā, lai veidotos rāmītis, gar malu atstājot aptuveni 5 mm. Rāmīšus uzliek veselajām mīklas pusēm un pārziež ar sakultu olu. Rāmīša iekšpusi ieziež ar estragona pesto. Plānās šķēlēs sagrieztu āti kārto pīrāga vidū. Izloba pusi no mīdijām un liek starp ātes šķēlītēm. Atlikušās mīdijas liek pīrāga virspusē. Pīrāgu apslaka ar citrona sulu, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep 12 min., 200 °C. Pasniedz karstu ar melnajiem ikriem un skābo krējumu.
Uz augšu