Cepts asaris

2010. gada 21. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
60 min
1. Zivīm notīra zvīņas vai novelk ādu, iztīra, nogriež spuras.
2. Laimus nomazgā, vienam nomizo mizas zaļo kārtiņu, mizu sagriež sloksnītēs, izspiež sulu. Otru laimu sagriež daiviņās.
3. Sīpolu nomizo un sasmalcina, tomātus noskalo un sagriež palielos gabalos.
4. Zivīm uzkaisa sāli un piparus, apvārta miltos.
5. Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta, zivis cep apmēram 6 min. no katras puses, tad izceļ no pannas un tur siltumā.
6. Atlikušajā sviestā apcep sīpolu, pielej 2 ēdamkarotes svaigas laima sulas, iemaisa tomātu gabalus un pievieno piparmētru.
7. Zivis liek uz šķīvjiem un apziež ar sīpolu, tomātu maisījumu, rotā ar laima miziņām un daiviņām. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.
8. Labu apetīti!
Uz augšu