Jūras asaris baltvīna mērcē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 600 g jūras asara filejas
  • 125 g saldā krējuma
  • 100 g saldētu zirnīšu
  • 50 g sviesta
  • 400 ml zivju buljona
  • 125 ml sausa baltvīna
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 ola
  • 1 purava kāts
  • 1 cukini
  • 1 burkāns
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • Kārvele
  • Baltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomazgā un notīra puravu, cukini un burkānu, visu sagriež tievos salmiņos. Nomizo un sagriež sīkos gabaliņos šalotes sīpolu. Fileju noskalo, nosusina un ierīvē ar sāli, pipariem un citronu sulu. Cepam formā izkausētā sviestā apcep šalotes sīpolus, pievieno dārzeņus un zirnīšus, turpina cept 1 min. Virsū liek zivs fileju, pārlej to ar vīnu, zivju buljonu un atlikušām sviesta piciņām. Cep 15 min., 180°C. Tad nolej šķidrumu, zivi un dārzeņus tur siltus formā. Šķidrumu izkāš un karsē, līdz tilpums samazinās uz pusi. Olas dzeltenumu sakuļ ar saldo krējumu un iejauc atdzesētā buljonā. Zivi un dārzeņus pārlej ar mērci, pasniedz pārkaisītus ar kārveli.

Komentāri

Igors 2012. gada 3. aprīlis 00:14
Ļoti ļoti slikti paskaidrots un kur ir pagatavošanas process?
Autoram ar steigu ir jāmaina saturs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni