Akmeņplekste sēnēs

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 akmeņplekstu filejas
  • 300 g šampinjonu
  • 100 g sviesta
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • ¼ sausā baltvīna
  • Pētersīļi
  • Bazilika lapiņas
  • Malti pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Šalotes nomizo un sagriež ļoti mazos gabaliņos. Uzkarsētā sviestā un olīveļļā sautē sakapātas sēnes un pusi sīpolus, pievieno sakapātus pētersīļus, sāli un piparus. Masai ļauj atdzist. Formu ieziež ar sviestu un liek tajā citu citai blakus zivju filejas, virsū liekot sēņu pildījumu. Tad virsū liek atlikušās šalotes, pārlej vīnu un sviestu pārslu. Cep 20 min., 180°C, izņem no novārījuma un noliek siltumā. Mērci uzvāra, iemaisa atlikušo sviestu, pievieno sāli, cukuru. Filejas liek iepriekš sasildītos šķīvjos un pārlej mērci. Visu rotā ar baziliku lapiņām. Pasniedz ar maziem kartupelīšiem vai sviestā ceptām kartupeļu kroketēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni