Gardais jāņu siers

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 8 L lauku piena
  • 8 vistu olas
  • 3 tējkarotes citronskābe
  • Sāls
  • Ķimenes
  • U.c. pēc izvēles garšvielas vai garšaugi

Pagatavošana

80 min.
  1. Liek vārīties pienu, kad pienam ir izveidojusies plēvīte virspusē, nepārtraukti maisot pievieno sakultas olas, turpina maisīt līdz piens sāk vārīties ( mainīt tilpumu ), tad noņem no plīts - maisot pievieno citronskābi, turpina maisīt līdz atdalās dzeltenzaļš šķidrums (sūkalas). Visu iegūto masu izlej caur sietu, svaigsiera masu liek bļodā pievieno ķimenes, sāli u.c. garšvielas, garšaugus - kārtīgi samaisa. Iegūto masu liek marlē, izveido apaļu saules formu, marles mezglu sien uz sāniem, visu liek zem sloga ( 5L ūdens pudeles ) uz 2-3 dienām. Lai labi garšo!

Komentāri

Rita Brice 2011. gada 23. jūnijs 13:18
Esmu dānijā, izmantoju 3,5 % veikala pienu un lauku olas. Ļoti garšīgs un dzeltens siers sanāca
Rita Skrebele 2011. gada 13. februāris 15:34
es citronskābes vietā pielieku 1ēd.karoti etiķa esences, nolieku zem sloga uz 1/2stundu,izņemu no marles un iesmērēju ar maisījumu-sasmalcinātas 3ķiploku daiviņas,asos piparus-čilli maltos un sāli,diezgan krietni,lieku vēsumā,bet manējie liek uz sviestmaizes tādu pašu siltu un ēd!!!Ļoti gardi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas