Sākums > Receptes > Uzkodas

Gardais jāņu siers

2010. gada 20. jūnijs
Foto: Kristīne Purvlīce
Pagatavošana
80 min
1. Liek vārīties pienu, kad pienam ir izveidojusies plēvīte virspusē, nepārtraukti maisot pievieno sakultas olas, turpina maisīt līdz piens sāk vārīties ( mainīt tilpumu ), tad noņem no plīts - maisot pievieno citronskābi, turpina maisīt līdz atdalās dzeltenzaļš šķidrums (sūkalas). Visu iegūto masu izlej caur sietu, svaigsiera masu liek bļodā pievieno ķimenes, sāli u.c. garšvielas, garšaugus - kārtīgi samaisa. Iegūto masu liek marlē, izveido apaļu saules formu, marles mezglu sien uz sāniem, visu liek zem sloga ( 5L ūdens pudeles ) uz 2-3 dienām. Lai labi garšo!
Uz augšu