Sākums > Receptes > Deserti

Cukurota bekona saldējums

2010. gada 19. jūnijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
240 min
1. Iekarsē plīti -- 200 grādu
2. Cepešpannā ieklāj foliju ar spīdīgo pusi uz leju.
3. Ieliec bekonu pannā.
4. Katrai bekona šķēlei pārber apmēram pusotru tējkaroti brūnā cukura, cenšoties noklāt pēc iespējas vairāk virsmas
5. Cep 6 minūtes. Izņem pannu no plīts un apgriez bekonu otrādi. Turpini cept, līdz bekons ir tumši brūns un kraukšķīgs. Uzmanies: Ja cepsi pārāk ilgi, cukurs piedegs un būs rūgts.
6. Kamēr cepas bekons, izkausē sviestu katliņā un pieber 170 gramus brūnā cukura, kā arī pielej pusi no krējuma. Sildi un maisi kamēr cukurs ir izkusis.
7. Bļodā ieber ledu un ielej ūdeni. Virs šīs bļodas liec citu bļodu, tajā ielej atlikušo krējumu.
8. Vēl citā bļodā samaisi olu dzeltenumus. Pievieno tiem mazliet brūnā cukura šķidruma, nepārtraukti masu kuļot ar virtuves slotiņu (whisk), lai olas dzeltenums nesāk recēt. Kad masa ir labi samaisīta, liec to atpakaļ katliņā. Uz zemas uguns vāri un nepārtraukti maisi, kamēr šķidrums ir sabiezējis.
9. Izlaid šķidrumu caur sietiņu un pievieno krējumam, kas ir bļodā uz ledus peldes. Ik pa brīdim apmaisi, līdz šķidrums ir atdzisis. Pievieno rumu un vaniļu. Samaisi. Liec šķidrumu ledusskapī un atdzesē to vismaz 2-3 stundas.
10. Ielej šķidrumu saldējuma aparātā un sasaldē to atbilstoši aparāta ražotāja instrukcijām. Cukuroto speķi, kad tas ir atdzisis, sakapā mazos gabaliņos (rīsa grauda lielumā). Tos pievieno saldējumam tad, kad tas ir gandrīz sasalis.
11. Ieliec saldējumu traukā un tad saldētavā. Ļauj vismaz kādas pāris stundas sacietēt.
Uz augšu