Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa - kartupeļu biezeņa ligzdiņās

2010. gada 18. jūnijs
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Šis tas aizgūts no Rītiņa idejām, šim tam pamudinājums bija, jaunās, sadāvinātās garšvielas! :) Paldies kolēģiem!
Pagatavošana
90 min
1. kartupeļus izvāra, pievieno pienu un sviestu, visu cītīgi samiksējot ar mikseri, tā lai sanāk bieza pufīga kartupeļu biezeņa massa (lai biezenis būtu silts, katliņu var ietīt vairākos dvieļos);
2. gaļu sagriež 2cm kubiņos;
3. sīpolus sagriež 1 cm biezās ripās;
4. sajauc medu, garšvielas, sojas mērci, sāli un piparus, iemaisa cūkgaļā;
5. uz paplātes izkārto sīpolu ripiņas, viegli pārlej ar eļļu;
6. pa virsu liek cūkgaļas gabaliņus, visu izkārto cieši blakus;
7. pa perimetru izkārto nomizotus burkānus;
8. liek 200g sakarsētā cepeškrāsnī pašā apkšā uz 20 min;
9. pēc 20 min, pārliek krāsns vidējā daļā, temperatūru nogriež līdz 170, atstāj cepties uz 20 min;
10. gaļas kubiņus apgāž otrādi, un atstāj cepties uz 15-20 min, kamēr burkāni gandrīz gatavi;
11. ja burkāni izcepušies, tos izņem, mazdrusk atdzesē, sagriež nelielos kubiņos un viegli iemaisa kartupeļu biezenī;
12. 5 min pirms izņemšanas gaļu pārlej ar sakrājušo sulu, un atstāj uz 5 min;
13. kad gaļa gatava to pārliek uz trauka;
14. uz paplātes no kartupeļu biezeņa veido ligzdiņas, pa virsu liek gaļas gabaliņus un izceptas sīpolu ripas; ja no cepšanas palikusi pāri sula, ar to pārlej ligzdiņas;
15. liek cepeškrāsnī uz 250 grādiem, līdz kartupeļu biezenis ieguvis zeltainu nokrāsu;
16. pasniedz pārkaisot ar svaigām garšvielām;
17. PS
18. lai ligzdiņas turētos kopā, un būtu ērti pasnienoņemamas no paplātes un pasniedzamas, tās var veidot pirms tam sagatavotos folija trauciņos, formiņās;
19. no sulas kas palikusi pāri no gaļas cepšanas var taisīt mērci, pievienojot miltus karsto ūdeni, baziliku un citas nepieciešamās garšvielas, un pirms pasniegšanas pārlejot ligzdiņas ar mērci;
Uz augšu