Vafeles, vācu recepte

3 1
Vafeles, vācu recepte
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 100 g cukura
  • 1 pac. vaniļas cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 175 g kviešu miltu
  • 75 g kartupeļu cietes
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 200 g saldā krējuma

Pagatavošana

40 min.
  1. Sakuļ stingri olu baltumus.
  2. Sviestu sakuļ, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, kuļ kamēr masa dubultojusies tilpumā, kuļot pievieno pa vienam olu dzeltenumus, iejauc miltus, cieti, sajauktus ar cepamo pulveri pārmaiņus ar saldo krējumu. Ērti putošanu veikt ar elektrisko putotāju.
  3. Uz sakarsētas vafeļpannas liek ~2 ēd. k. mīklas, cep zeltaini brūnas, atdzesē. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.
  4. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Uldis 2012. gada 9. decembris 11:07
Garsigas jau ir tikai vajag vairak miltus klat. citadi neturas kopa.
Un sali nevajag aizmirst piebert.
Laura 2011. gada 18. marts 17:39
nesaprotu kāda jēga tur kaut ko kult atsevišķi tos olbaltumus un kurā brīdī vispār tos pievieno..Un garša kā parastām vafelēm...Gribējās mīkstas, bet, kā parasti nesanāca...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize