Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļas strogonovs

2010. gada 12. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Pannā uzkarsē eļļu.
2. Strēmelēs sagrieztu gaļu liek cepties (gaļu jagriež šķērsām šķiedrām).
3. Kad gaļa apcepusies, viss ūdens izgarojis, ja tāds būs, pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus un apcep kopā ar gaļu uz vidējas uguns, tā lai sīpoli paliek mīkstāki.
4. Pievieno sagrieztus šampinjonus, papildina ar sāli, pipariem pēc garšas.
5. Iemaisa tomātu pastu, kādu minūti apcep.
6. Nogriež mazāku uguni un apkaisa ar miltiem, iemaisa, lai tie savienojas ar pastu.
7. Pievieno krējumu, samaisa.
8. Kad viss samaisīts, tad jaieslēdz iztēle, un japievieno tik daudz ūdens, kamēr ir apmierinoša konsistence, tā pat japievieno sāls un pipari, ja trūkst (pēc būtības bef-strogonovam jabūt biezam).
Liellopa strogonovu klasiski pasniedz ar rīsiem.

* Bef-strogonovu var arī gatavot no cūkgaļas, tikai tad tur būs izteikta problēma ar šķidrumu, gaļas cepšanas laikā, kuru vēlams iztvaicēt pirms sīpolu pievienošanas.
* Var arī uz beigām iekaisīt kādu 1 tējk. bazilika vai pāris lauru lapas, kā arī pilnākai garšai pievienot kādu puskubiņu buljona pēc tomātu pastas pievienošanas.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu