Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

4 1
Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Šī ir maigas garšas, ātri un ļoti vienkārši pagatavojama zupa.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 4 jaunās bietītes ar kātiem un lapām
  • 3 saujas grūbu
  • 2 lauru lapas
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzvāra grūbas ( ātrāk vārīsies, ja būs vismaz 6 h mērcētas ).
  2. Kad grūbas pusmīkstas, katlā pievieno sarīvētas bietes.
  3. Pēc aptuveni 15 min. pievieno sagrieztus biešu kātiņus un lapas, kā arī garšvielas. Vāra, līdz bietes šķiet pietiekami mīkstas.
  4. Tie, kas ēd olas, tās cieti novāra un pievieno savā zupas šķīvī.
  5. Pēc izvēles zupas bļodai var pievienot krējumu, bet tas šo vieglās zupas aromātu var "aizbaidēt". Var pievienot zaļumus, bet tas piešķirs zaļumu aromātu un zudīs īpašā biešu lapiņu garša.

    * Šo zupu var ēst gan siltu, gan aukstu.

    Labu apetīti! :)
     Pēc izvēles zupas bļodai var pievienot krējumu, bet tas šo...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas