Sākums > Receptes > Zupas

Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

2010. gada 9. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Šī ir maigas garšas, ātri un ļoti vienkārši pagatavojama zupa.
Pagatavošana
40 min
1. Uzvāra grūbas ( ātrāk vārīsies, ja būs vismaz 6 h mērcētas ).
2. Kad grūbas pusmīkstas, katlā pievieno sarīvētas bietes.
3. Pēc aptuveni 15 min. pievieno sagrieztus biešu kātiņus un lapas, kā arī garšvielas. Vāra, līdz bietes šķiet pietiekami mīkstas.
4. Tie, kas ēd olas, tās cieti novāra un pievieno savā zupas šķīvī.
5. Pēc izvēles zupas bļodai var pievienot krējumu, bet tas šo vieglās zupas aromātu var "aizbaidēt". Var pievienot zaļumus, bet tas piešķirs zaļumu aromātu un zudīs īpašā biešu lapiņu garša.

* Šo zupu var ēst gan siltu, gan aukstu.

Labu apetīti! :)
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu