Kartupeļi auzu pārslu mērcē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • Kartupeļi 300g
  • Auzu pārslas 75g
  • Piens 200ml
  • Krējums vai kausētais siers 75g
  • Sīpols 1gab
  • Ķiploks 5daiviņas
  • Loki, pētersīļi, dilles pa 1buntītei(ap 30g)
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sālsūdenī novāra kartupeļus.
  2. Paralēli gatavo mērci:
  3. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep sakapātu sīpolu. Tad pievieno auzu pārslas un nedaudz apgrauzdē. Uzlej pa virsu pienu un pasautē, līdz tas sasūcies un patvaikojis.
  4. Sakapā zaļumus un ķiploku un kopā ar krējumu vai kausēto sieru iejauc pārslās. Ja ir vēlme vēl var pievienot sagrieztu kūpinātu gaļu. Vēl dažas sek. pasautē.
  5. Kartupeļus nokāš, sadala nelielos gabalos un pārlej virsū ar mēci. Dekorē ar zaļumiem.
  6. Šo mērci var tik pat labi pasniegt ar makaroniem, grūbam un citiem pamatēdieniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni