Krējuma/piena karamele

4 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 Saldais krējums vai piens- 0,5 l
  • 0.5 Cukurs - 0,5 l

Pagatavošana

150 min.
  1. Visu krējumu un cukuru ieliek dziļā katlā, rūpīgi sajauc un liek uz lēnas uguns karsēties. Aptuveni divu stundu laikā būsiet tikuši pie zeltaini brūnas karameles. Kad karamele gatava, to var pārliet kādā lēzenākā traukā un atstāt atdzesēties pirms likt ledusskapī, lai tā sacietē. Pēc pāris stundiņām esam tikuši pie saldas, mīkstas un svaigas karameles, ar ko brīžos, kad gribas ko saldu- var sevi palutināt.
  2. p.s. esiet uzmanīgi un pieskatiet, lai nav par lielu uguns - ja karamele pāriet pāri katliņa malām, visdrīzāk būs jāatvadās no katliņa un plīts tīrīšanas darbi nebūs no patīkamākajiem :) ( eh...no pieredzes )

Komentāri

Spoks 2016. gada 18. augusts 09:43
Bet vai šīs karameles būs kā ledenes vai vairāk kā krēms
? 2016. gada 4. augusts 11:23
un tad tomēr krējums vai piens??? Tā taču ir milzu atšķirība galugalā. Stulba recepte.
MArika 2015. gada 14. februāris 12:27
VAi karameles ir mīkstas? man labāk patīk ja tā būtu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti